Sessie 8 – Show&tell

De presentatie van onze visualisatie deze week was in de vorm van een show&tell waarbij de groepen de nieuwste versies van hun visualisaties toonden. Hierover kon het publiek dan feedback geven.

Een groot voordeel van deze methode van presenteren was dat de presentaties over het algemeen vlotter en gestructureerd verliepen. Een nadeel was dan weer dat de groepen geen commentaar mochten geven op de feedback die er kwam van het publiek. Dat dit een nadeel was, was bij sommige groepen goed te merken aan het feit dat ze zonder het zelf goed te beseffen, de feedback al verdedigd hadden.

Door het feit dat er geen commentaar gegeven werd, kwam er meer tijd vrij voor het geven van extra feedback in vergelijking met de voorgaande presentaties. Deze was helaas niet altijd van goede kwaliteit aangezien sommige zaken foutief geïnterpreteerd werden door het publiek. Het feit dat er dan geen korte verdediging mocht gedaan worden, maakte het af en toe wel een beetje frustrerend.

Enkele zaken die we als feedback hebben gekregen zijn de volgende:

  • Navigatie in tijd: Er werd opgemerkt dat het inde huidige versie moeilijk was voor het navigeren tussen de verschillende jaren. Een suggestie was om de pagina automatisch de volgende of vorige geselecteerde grafiek te tonen bij elke scroll-actie. Het gebruik van een tijdslijn voor het navigeren tussen de resultaten van verschillende jaren was ook een mogelijke oplossing die werd gegeven. We hebben dit probleem al deels aangepakt door het voorstellen van de verschillende grafieken met behulp van het small-multiples principe.
  • Landen: Gaan de landen clickable worden? Gaat er een manier komen om te weten te komen welke vlaggen welk land voorstellen? Wat zal er gebeuren wanneer er ge-hovert wordt over een land? Zijn nog enkele van de vragen die we gekregen hebben bij de feedback.
    De voorbije week hebben we gewerkt aan een manier om landen clickable te maken. Hierbij zal het geselecteerde land naar het midden verplaatsen. Meer oplossingen op de andere vragen zullen de komende dagen/weken zeker verder geïmplementeerd worden.
  • Verbindingen: Er werd voorgesteld om de verbindingen tussen het geselecteerde land en de andere niet in de kou te laten staan. Met de verbindingen kunnen we namelijk ook verschillende zaken visualiseren. Dit gebruik makende van de dikte, kleur, lengte, etc. Momenteel hebben we van deze kritiek gebruik gemaakt om de gekregen/gegeven score te vergelijken met het gemiddelde. Wanneer deze hoger of lager ligt, zal de verbinding een andere kleur krijgen. Meer mogelijkheden voor het uitbuiten van deze verbindingen zullen zeker nog onderzocht worden.
  • De mogelijkheid voor het vergelijken van 2 landen doorheen de tijd. Het zoeken naar een verhaal of conclusie die uit de visualisaties kan gehaald worden
    (Bv. Het concluderen dat de buurlanden wel degelijk meer geneigd zijn om op elkaar te stemmen dan niet-buurlanden).

Een groot deel van de feedback was zeker nuttig voor de verdere implementatie van onze visualisatie. Zoals eerder vermeld hebben we enkele punten de voorbije week al deels aangepakt en verwerkt in onze visualisatie.

1 comments

  1. robindecroon · april 20, 2016

    Ik denk dat de opmerkingen die jullie hier oplijsten zeer terecht zijn. Toen ik met jullie visualisatie speelde kon ik – zonder deze blog te lezen – ook niet opmaken dat een groene pijl boven en een rode pijl onder het gemiddelde visualiseert. Ik heb bovendien nog steeds niet door wat de blauwe kleur zegt als je op ‘both’ klikt. Heeft rood hier trouwens een andere betekenis in? Tenslotte heeft het mij even geduurd vooraleer ik mij herinnerde dat Nederland en Luxemburg bijna dezelfde vlag hebben, een hover actie kan hier inderdaad een oplossing bieden.

    Like

Plaats een reactie